Szykujmy się na grilla!

Wiosna zbliża się dużymi krokami. Cieszą się z tego chyba wszyscy, a wiele osób już planuje jak wykorzysta wolny czas w pierwsze wolne ciepłe dni. Coraz częściej słyszy się o tym, że tęskno nam za smakowitym grillem, który umila nam wiosenne i letnie wieczory. Pozostały czas, można przeznaczyć na planowanie smacznych potraw, które przygotujemy na pierwszego grilla w sezonie!

Grillowane warzywa

Mięso na grillu to podstawa. Jemy wiele odmian mięsa – piersi z kurczaka, karczek, kaszankę, są też tacy, którzy decydują się na tak odważne decyzje jak baranina czy ryba z grilla. Smak niesamowity, jednak aby dobrze je przyrządzić trzeba trochę znać się na kuchni. Nie możemy jednak zapominać o tym, że żaden grill nie będzie udany jeżeli nie zaserwujemy na nim warzyw pod wieloma postaciami – zarówno z grilla na ciepło (idealnie nadaje się do tego bakłażan, cukinia cora, czy ziemniaki z popiołu), jak i w sałatce. Idealną kompozycją sałatkową jest sałatka grecka, skomponowana z sałaty, oliwek, sera fety, papryki, ogórka i cebuli. Z mięsem z grilla, znakomicie smakuje również sałata pekińska, z dodatkiem majonezu, marchwi bolero, oraz jabłka. To wspaniały dodatek do dań mięsnych.

Towarzystwo

Żaden grill nie będzie tak dobrze smakował, jak ten który zjemy w towarzystwie najbliższych osób. Samodzielne grillowanie nie przynosi tyle radości oraz satysfakcji, dlatego planując jego organizację, nie możemy zapomnieć o tym, aby zaprosić na niego naszych przyjaciół czy rodziny!

Dodaj komentarz